Kava o potpori E+ studentima

14_02_2022 / 17:30h
Kava o potpori E+ studentima

Potpora Erasmus+ studentima tema je četvrte u nizu Kave sa Savjetom mladih.

Potpora Erasmus+ studentima tema je četvrte u nizu Kave sa Savjetom mladih koja će se održati u četvrtak, 24. veljače, u 18 sati, u Klubu Zona. Obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net.

- Grad Split već nekoliko godina podupire studijski boravak splitskih studenata u inozemstvu. Tako je i prošle godine osigurao 200 tisuća kuna za naknadu dijela putnih troškova skoro stotinu studenata iz programa Erasmus+. Inicijativa za ovakvu vrstu potpore potekla je iz jednog od prethodnih saziva Savjeta mladih Grada Splita, a članovi aktualnog saziva žele kroz neformalni razgovor propitati mogućnosti za unapređenje natječaja te o mogućnostima potpore kvalitetnije informirati nove generacije studenata. Bit će to prilika i za iz prve ruke čuti savjete i iskustva nakon studijskih boravaka u inozemstvu - objašnjava Goran Biličić, voditelj Kluba Zona, podsjećajući da se Kave sa Savjetom mladih održavaju četvrtim četvrtkom u mjeseci.

Aktivnost se realizira u sklopu projekta "ZaLet Savjeta mladih" kojeg u partnerstvu provode Info zona i Grad Split, a financira se kroz program Erasmus+.