O nama

14_12_2020 / 21:07h
O nama

"Split grad za mlade" je inicijativa usmjerena na podizanje kvalitete života mladih u Splitu.

"Split grad za mlade" je inicijativa usmjerena na podizanje kvalitete života mladih u Splitu, a početak tog puta vidimo u kvalitetnom dijalogu mladih i donositelja odluka. Inicijativom koordinira Info zona.

Povezujemo mlade, Grad, udruge, Savjet mladih i sve koji svojim angažmanom žele doprinijeti boljem položaju mladih u društvu. Baš zato želimo da svojim idejama i prijedlozima sudjeluješ u stvaranju Splita kao grada za mlade. Uključi se i ti #NemojDaTiBudeTlaka

IMAMO GRADSKI PROGRAM ZA MLADE

Smatramo važnim da Grad ima kvalitetnu strategiju u podizanju kvalitete života mladih, odnosno da kroz Gradski program za mlade odredi prioritete i smjer djelovanja.

Proces izrade Gradskog programa za mlade koordinirala je Info zona. U skopu procesa, pokrenula je inicijativu "Split grad za mlade", promovirala proces te organizirala provedbu istraživanja o potrebama i stavovima mladih. Održala je i niz javnih događanja, među kojima i dvije konferencije te konzultacijske sastanke. U proces izrade uključila je više od dvije tisuće sudionika.

Grad Split osnovao je radnu skupinu za izradu Gradskog programa za mlade. Članovi i članice radne skupine izradili su prijedlog dokumenta temeljen na rezultatima istraživanja (.pdf)  i njihovom bogatom iskustvu rada u području mladih. Prijedlog dokumenta bio je javno objavljen i dostupan za komentiranje. Preuzmi komentare javnosti i odgovore Radne skupine (.pdf).

Gradsko vijeće je na sjednici u prosincu 2022. usvojilo konačnu verziju Gradskog programa za mlade (.pdf).

Pročitaj Recenziju sadržaja i metodologije izrade dokumenta Gradski program za mlade Grada Splita 2022. - 2025. (.pdf) koju je napisao doc. dr. sc. Marko Kovačić.

ISTRAŽILI SMO POTREBE I STAVOVE MLADIH

U sklopu procesa izrade Gradskog programa za mlade, Udruga "Delta" je u suradnji s Ligom za prevenciju ovisnosti provela istraživanje o potrebama i stavovima mladih.

U sličnim istraživanjima do sada je sudjelovalo svega stotinjak mladih, ali mi smo željeli da se jasnije i glasnije čuje glas mladih. Info zona je u istraživanje, kroz online anketni upitnik i fokusne grupe, uključila više od 1300 mladih. 

Preuzmi pa pročitaj istraživački izvještaj (.pdf).

JAČAMO ULOGU SAVJETA MLADIH

Pomozi nam ojačati ulogu Savjeta mladih koji može imati važniju ulogu u dijalogu mladih i donositelja odluka.

Upoznaj se s ovlastima tog savjetodavnog tijela Gradskog vijeća, sudjeluj u edukacijama Info zone i informiraj se na Kavama sa Savjetom mladih koje Info zona organizira četvrtim četvrtkom u mjesecu u 18 sati u Klubu Zona.

Na kakodalje.hr informiraj se o projektu "Savjeti mladih - kako dalje?" kojeg provodi Info zona s partnerima. 

PODRŽI INICIJATIVU

Budi dio virtualne zajednice na FacebookuInstagramu i TikToku. Upoznaj našeg Jeru kojem se možeš i direktno javiti na jere@infozona.hr.

Prati naše medijske istupe. Sudjeluj u raspravama i konferencijama koje organiziramo. Pridruži nam se na javnim akcijama. Pozovi nas na predstavljanje u školu, fakultet ili udrugu.

Upiši se u bazu zainteresiranih koje prve informiramo o novostima i pozivamo na aktivniji doprinos inicijativi!

KONTAKTIRAJ NAS

Kontaktiraj nas na Facebooku, javi nam se na Instagramu, pronađi nas na TikToku, piši na info@infozona.hr ili dođi na adresu Jerina 1 u Splitu.