O nama

14_12_2022 / 21:07h
O nama

"Split grad za mlade" je inicijativa usmjerena na podizanje kvalitete života mladih u Splitu.

"Split grad za mlade" je inicijativa usmjerena na podizanje kvalitete života mladih u Splitu, a početak tog puta vidimo u kvalitetnom dijalogu mladih i donositelja odluka. 

Povezaujemo mlade, Grad, udruge, Savjet mladih i sve koji svojim angažmanom žele doprinijeti boljem položaju mladih u društvu. Baš zato želimo da svojim idejama i prijedlozima sudjeluješ u stvaranju Splita kao grada za mlade. Uključi se i ti #NemojDaTiBudeTlaka

PODRŽI INICIJATIVU

Budi dio virtualne zajednice na FacebookuInstagramu i TikToku. Upoznaj našeg Jeru kojem se možeš i direktno javiti na jere@infozona.hr.

Prati naše medijske istupe. Sudjeluj u raspravama i konferencijama koje organiziramo. Pridruži nam se na javnim akcijama. Pozovi nas na predstavljanje u školu, fakultet ili udrugu.

Upiši se u bazu zainteresiranih  koje prve informiramo o novostima i pozivamo na aktivniji doprinos inicijativi!

JAČAJMO ULOGU SAVJETA MLADIH

Pomozi nam ojačati ulogu Savjeta mladih koji može imati važniju ulogu u dijalogu mladih i donositelja odluka.

Upoznaj se s ovlastima tog savjetodavnog tijela Gradskog vijeća, sudjeluj u našim edukacijama i informiraj se na Kavama sa Savjetom mladih koje se održavaju četvrtim četvrtkom u mjesecu u 18 sati u Klubu Zona.

Na kakodalje.hr informiraj se o projektu "Savjeti mladih - kako dalje?". 

ISTRAŽILI SMO POTREBE I STAVOVE MLADIH

U sličnim istraživanjima do sada je sudjelovalo svega stotinjak mladih, ali mi želimo da se jasnije i glasnije čuje glas mladih. U istraživanje smo, kroz online anketni upitnik i fokusne grupe, uključili više od 1300 mladih. Preuzmi pa pročitaj istraživački izvještaj (.pdf).

KOORDINIRALI SMO IZRADU GRADSKOG PROGRAMA ZA MLADE

Smatramo važnim da Grad ima kvalitetnu strategiju u podizanju kvalitete života mladih, da kroz Gradski program za mlade odredi prioritete i smjer djelovanja.

Članovi radne skupine Gradski program za mlade radili su na temelju rezultata istraživanja (.pdf) i vlastitog bogatog iskustva rada s mladima te su održali i niz konzultacijskih sastanaka s drugim suradnicima.

Nacrt Prijedloga dokumenta bio je javno objavljen i dostupan za komentiranje.

U javnom savjetovanju prikupljeni su komentari na Nacrt dokumenta - preuzmi i pročitaj komentare i odgovore (.pdf) Radne skupine.

Gradsko vijeće je na sjednici u prosincu 2022. usvojilo konačnu verziju Gradskog programa za mlade (.pdf).

KONTAKTIRAJ NAS

Kontaktiraj nas na Facebooku, javi nam se na Instagramu, pronađi nas na TikToku, piši na info@infozona.hr ili dođi na adresu Jerina 1 u Splitu.