Prava mladih: Reci kakvo je stanje u Splitu

28_01_2023 / 22:08h
Prava mladih: Reci kakvo  je stanje u Splitu

Mladi na području Splita i okolice imaju priliku sudjelovati u ispitivanju o socijalnim pravima.

Mladi na području Splita i okolice imaju priliku sudjelovati u ispitivanju o socijalnim pravima koje se provodi u još četiri hrvatska grada. Anonimni odgovori na tridesetak pitanja otkrit će koliko su mladi uopće upoznati sa socijalnim pravima, koja su prava najugroženija te što gradovi poduzimaju po tom pitanju.

- Poznaješ li socijalna prava, kako procjenjuješ zadovoljstvo stambenim statusom i ponudom sadržaja za provođenje slobodnog vremena te potiče li tvoj Grad zdrave stilove života tek su neka od pitanja koja su postavljena mladima u Split, Iloku, Petrinji, Zagrebu i Puli. Cilj je, na temelju odgovora, osmisliti prijedloge kako poboljšati pristup pravima ili kako zadržati kvalitetne usluge koje imamo. Ako si mlada osoba, izdvoji deset minuta i daj svoj doprinos pravima mladih - pozivaju iz Hrvatskog debatnog društva.

Upitnik je dostupan na poveznici.

Ispitivanje se provodi u sklopu projekta "RasPRAVA"  koji je financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, a provodi ga Hrvatsko debatno društvo s partnerskim organizacijama Info zonom, Mrežom mladih Hrvatske, Udrugom IKS, Udrugom ZUM i Udrugom mladih Ilok “Volja“.