Sudjeluj u istraživanju i kreiraj svoju budućnost!

25_10_2021 / 10:01h
Sudjeluj u istraživanju i kreiraj svoju budućnost!

U procesu izrade Gradskog programa za mlade Grada Splita, u sklopu inicijative Split grad za mlade, provodi se istraživanje u kojem imaju priliku sudjelovati svi mladi u dobi od 15 do 30 godina koji borave na području Splita.

U procesu izrade Gradskog programa za mlade Grada Splita, u sklopu inicijative Split grad za mlade, provodi se istraživanje u kojem imaju priliku sudjelovati svi mladi u dobi od 15 do 30 godina koji borave na području Splita. Online upitnik dostupan je na www.gradzamlade.hr i može se ispuniti do kraja listopada.

- Kroz niz odgovora mladi imaju priliku doprinijeti boljem uvidu u njihove stavove i potrebe u području stanovanja i zaposlenja, informiranja, slobodnog vremena i sudjelovanja u društvu. Uz anketu, provest će se i razgovori u fokusnim grupama, a rezultati istraživanja usmjerit će daljnji proces izrade strateškog dokumenta koji će definirati gradske politike prema mladima od 2022. do 2025. godine i doprinijeti povećanju kvalitete života mladih - kazao je Goran Biličić, predsjednik Info zone, pozivajući mlade da izdvoje desetak minuta vremena i iskoriste priliku izravno utjecati na svoju budućnost.

Grad Split je na izradi ovog strateškog dokumenta angažirao udrugu Info zona, a u fazi istraživanja sudjeluje i riječka udruga Delta. Radnu skupinu koja će na temelju rezultata istraživanja izraditi nacrt Gradskog programa za mlade vodit će Đordana Barbarić iz udruge MoSt, a u nastavku procesa uključit će se i druge splitske udruge mladih i za mlade. Usvajanje završne verzije dokumenta na Gradskom vijeću očekuje se najdalje u svibnju iduće godine, nakon provedenog javnog savjetovanja.

Inicijativa Split grad za mlade

Inicijativa Split grad za mlade povezuje mlade, Grad Split, udruge mladih i za mlade, Savjet mladih i sve koji svojim angažmanom žele doprinijeti kvaliteti života mladih. Krajnji ishod ove inicijative uspostavljanje je dijaloga između mladih i donositelja odluka te izrada i provedba novog Gradskog programa za mlade. Inicijativa je prisutna i na društvenim mrežama gdje se mogu pratiti sve informacije i aktualnosti.